[2013] Llibreria El Vaixell

Nou local noves esperances? “El Vaixell… La casa de les paraules” és un espai obert des de fa 7 anys i estem molt il•il·lusionats amb este nou projecte, un local més ampli i més cèntric per a poder donar a conèixer la literatura i moltes experiències diferents.

Quan va ser el canvi i per què? Vam fer el canvi a l’agost per que necessitàvem un rumb diferent en el nostre negoci i la demanda canvia, hem d’estar oberts als canvis que s’estan produint en la ciutat de Xàtiva i la seua comarca.

Ja heu notat el canvi? És prompte i és un altre espai. Estem adequant les noves instal•lacions a les necessitats dels nostres clients i les dificultats que se’n travessen, necessiten el seu temps. Pense que a poc a poc ens aniran coneixent i veuran que no som una llibreria a l’ús, que som més que això.

Pareix que a més de vendre llibres feu activitats? Efectivament, en “El Vaixell… La casa de les paraules” fem activitats que en l’altre local era impossible. Ací preparem animacions lectores, conta-contes i tallers per a interactuar amb els xiquets de diferents edats. Funciona molt bé el “conte-taller”. Hem fet el taller de cupcakes i després conte, tallers de mandalas, de ioga infantil i per a adults. En eixe aspecte estem molt contents.

¿Fins a quin punt ha afectat la crisi al llibre? Hi ha hagut un important retrocés en la venda de llibres a tots els nivells i en totes les franges d’edat. Nosaltres estem intentant capejar esta situació com podem.

Quin producte diferent esteu oferint al públic per a poder seguir avant? Hem ampliat la secció de creixement personal i els hem afegit encensos, minerals, bols tibetans i ciris aromàtics per a complementar esta secció. Per als més menuts amb jocs educatius, tradicionals en fusta i puzles.

Com veieu el futur del llibre? Les noves tecnologies estan estrenyent l’accelerador. Està complicat com en la resta de sectors, el llibre està arribant a ser un article de luxe i no hauria de ser així, hauria d’arribar a tot el públic en general. Llegir llibres és desenvolupar la ment, la intel•ligència, el coneixement, la salut mental.

Per a finalitzar Com milloraríeu el comerç a Xàtiva? Cal adaptar-se als canvis i a les circumstàncies. Crec que s’hauria de facilitar el finançament per a eixir avant.

Gràcies per les vostres paraules i pel vostre bon fer. Vos desitgem un futur pròsper.